1. Wstęp
Siemano, jestem już tutaj od paru miesięcy i poznałem dzięki AT wielu fajnych ziomeczków do pogrywania.
Większość to wariaci, antysemici, homofoby i alkoholicy, ale w głębi duszy wiem, że to dobre chłopaki.
Wiele godzin świetnie spędzonego czasu, piona dla was i szałtałt dla Bansuja, bo stworzył naprawdę ogarnięte małe społeczeństwo.
Chcę zorganizować turniej CoD 1v1, żeby wyłonić najlepszego ATakującego w Alpha Team. Będą nagrody do wygrania i nie będą to złote kalesony.
Rozmawialiśmy chwilę z Bansujem i chłopakami i ustaliliśmy parę rzeczy. Wszystko poniżej jest jeszcze do przedyskutowania i edycji.
Jeżeli ktoś ma lepszy pomysł na zasady, lub chce się dorzucić do puli nagród to serdecznie zapraszam do dyskusji.
2. Terminy i struktura
Turniej będzie organizowany w systemie pucharowym z playoff'ami.
Załóżmy, że dołączy 16 osób. Będzie mieli 4 grupy, z których każdy najlepszy trafia do półfinałów. Półfinały wyłaniają finalistów, którzy stoczą dłuższy 18 rundowy mecz do 9 wygranych rund.
Ktoś kto brał w Codomanii, powinien się wypowiedzieć ile trwa jeden mecz i ustaliłoby się czy można by - przy sprawnej organizacji - rozwiązać jedną grupę w jeden wieczór.
Jeżeli zaczynalibyśmy w Sobotę 14 Marca o 16:00 polskiego czasu, żeby rozwiązać jedną grupę, musielibyśmy przeprowadzić 12 meczy ligowych. (pod warunkiem, że mamy 4 osoby w grupie)
Jeżeli gralibyśmy co sobotę, to finały mielibyśmy 11 Kwietnia. Jeżeli gralibyśmy w sobotę i niedzielę to finały mielibyśmy 28 Marca.
Punktacja ligowa w grupie:
Wygrana 3 punkty
Remis 1 punkt (tak, da się zremisować, choć to raczej bardzo rzadki przypadek)
Przegrana 0 punktów
Osoba z największą ilością punktów wygrywa i przechodzi do półfinałów pucharowych.
3. Zasady rozgrywki
3.1 -TRYB GRY-
Gunfight 1v1
3.2 -MAPA-
King
3.3 -PERKI/KILLSTREAKI/TACTICAL-
Wyłączone
3.4 -GRANATY I EQUIPMENT-
Niedostępne
3.5 -LICZBA RUND-
Do 5 wygranych rund
Maksymalnie 10 rund
*Finał: patrz 3.7
3.6 -UZBROJENIE-
Runda:1-3
MP5 bez dodatków
Runda:4-6
M4A1 bez dodatków
Runda:7-9
AX-50 bez dodatków
Runda:10
.50 GS bez dodatków
3.7 -FINAŁ-
Jak wyżej, tylko po 5 rund na SMG/AR/SNIPER i 3 na digle.
Pierwszy który wygra 9 rund wygrywa mecz.
Max 18 rund.
3.8 -ROZMIESZCZENIE UZBROJENIA NA MAPIE-
1 - MP5
3 - M4A1
6 - AX-50
5 - .50 GS
3.9 - DODATKOWE ZASADY GRY-
3.9.1. Gracz ma obowiązek pamiętać, w której rundzie używa której broni. Jeżeli gracz użyje błędnej broni w rundzie to automatycznie rundę przegrywa.
3.9.2. W rundzie finałowej na gołe digle gracz musi wbiec do rękawa bliższego swojemu respowi, żeby nie było kolizji z drugim graczem przy podnoszeniu broni. Gracz który wbiegnie do dalej oddalonego rękawa w 10 rundzie rundę przegrywa.
4. Nagrody
ZamMa: Ode mnie £50 na Steam'a lub Blizzard'a albo ekwiwalent w PLN'ach.
5. Oszukiwanie
Pod dyskusję jeszcze, ale wydaje mi się, że nie trzeba będzie instalować anty-cheata.
Oczywiste oszustwa z wallhackiem albo aimbotem od razu przegrana banik i siemano - kolano.
6. Zasięg
Generalnie zależny od ilości zainteresowanych osób, ale jeżeli będzie mało osób to polecałbym rozreklamować na paru facebookowych grupach, żeby było po prostu ciekawiej.
Wydaje mi się, że jeżeli turniej rozreklamujemy na FB, to mogłaby to być niezła promocja dla Alpha Team.
7. Streaming
Każdy będzie mógł streamować turniej.
Oficjalny stream będę prowadził na twitchu jako codcaster, chyba że będzie akurat moja gra.